| Kávés mascarponetorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 8 tojás, kis só, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál erős, hideg, főzött kávé, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg darát dió vagy mogyoró, 13 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, a tészta meglocsolásához hideg kávé. A töltelékhez: 50 dkg mascarpone, 5-6 evőkanál tej, 1 evőkanál citromlé, 2 dl habtejszín, 3 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál reszelt csoki. Elkészítés: A tortalapot készítsd el, és egy napot hagyd állni. A kávét főzd le először. A sütőt melegítsd 170 fokra (légkeverésest 150 fokra). A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd habbá, add hozzá a sót és a cukor 1/3-át. A tojások sárgáját keverd a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra, tedd bele a kávét és a citromhéjat. Keverd hozzá a diós lisztet, majd a legvégén keverd bele a habot óvatosan, hogy ne törjön össze. A kivajazott, zsemlemorzsázott kerek tepsibe öntsd bele a masszát, és tedd be a legalsó!!! rácsra, majd 1 órát süsd. Ha megvan, vedd ki, és hagyd kicsit hűlni, majd borítsd ki egy tányérra. Hagyd egy napot pihenni. A krémet másnap készítsd el. A mascarponét keverd össze a tejjel és a citromlével, majd a vaníliás cukrot és a csokoládét is tedd bele. Ha ez megvan, vágd 3 részre a tortalapot, locsold meg a legalsót kávéval, kend rá a tortakrém 2/5-ét, majd helyezd rá a második lap, kend el rajta a tortakrém 2/5-ét, helyezd rá a legfelső lapot, végül a maradék krémmel kend le a tortát. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |