| Karfiolos hamis vesevelő receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg karfiol 1 vöröshagyma 5 dkg zsír/olaj 6 tojás só, pirospaprika, majoránna Elkészítés: Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, egy csipet majoránnával, és föleresztjük 2-3 evőkanál vízzel. A rózsáira szedett, jól megmosott karfiolt a hagymás, paprikás zsírban - mindig egy kevés vizet öntve alá - puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Tálalás előtt ráütjük a tojásokat, óvatosan elkeverjük, hogy a karfiol ne törjön össze, megsózzuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a tojás rántottaszerű nem lesz. Tanácsok: Cékla- vagy fejes salátát adhatunk mellé. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |