Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol savanyítva recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 nagy karfiol
3 répa
2 fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
só, cukor, ecet
víz

Elkészítés:
minden hozzávalót megtisztítottam
a karfiolt nagyon kicsi rózsákra szedtem, a répát leheletvékony szeletre, a vöröshagymát is szeleteltem.

befőttes üvegeket alaposan kimostam (tetőket is)

kb. 1,5 l vizet felforraltam, elzártam. elkevertem benne kb. 20 dkg cukrot, 2 ev. kanál sót, és jó fél liter ecetet (mindenki ízlése szerint változtasson az arányokon, én még ecetet tettem bele langyosra hűlés után)

az üvegekbe karfiol-répa-karfiol-hagyma-karfiol rétegeztem, felülről a második sor közé egy gerezd fokhagymát is rejtettem. alaposan lenyomkodtam kézzel, de akinek van célszerszáma, az még jobb. ráöntöttem a levet, lezártam, és az előszoba szekrénybe besoroltam az üvegeket.

Tanácsok:
nekem most már három hete állnak. 2 hét után megkóstoltuk, már finom roppanós volt, de most lettek az igaziak.
Amikor kifogy egy üvegből, érdemes a piacon kapható legolcsóbb fajta, ízlésünknek megfelelelő zöldséggel feltölteni. olcsóbb, mint a bolti bármilyen savanyúság, és tudjuk, mi van benne.


A receptet beküldte: Elisa001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos karfiol felfújt » Tejfölös-sajtos karfiol » Sült köles karfiollal » Sonkás-karfiolos tészta
» Rakott karfiol (update 1) » Karfiolkrokett » Sajtos karfiol Ina módra » Tejszínes-gombás karfiol
» Lecsós karfiolpaprikás » Karfiol-omlett » Petrezselymes karfiolpüré » Karfiolrizottó
» Bolognai rakott karfiol » Karfiol leves - diétásan » Karfiolos-sajtos puffancs » Sonkás juhtúrós karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.