| Karfiol savanyítva receptHozzávalók: 1 nagy karfiol 3 répa 2 fej hagyma néhány gerezd fokhagyma só, cukor, ecet víz Elkészítés: minden hozzávalót megtisztítottam a karfiolt nagyon kicsi rózsákra szedtem, a répát leheletvékony szeletre, a vöröshagymát is szeleteltem. befőttes üvegeket alaposan kimostam (tetőket is) kb. 1,5 l vizet felforraltam, elzártam. elkevertem benne kb. 20 dkg cukrot, 2 ev. kanál sót, és jó fél liter ecetet (mindenki ízlése szerint változtasson az arányokon, én még ecetet tettem bele langyosra hűlés után) az üvegekbe karfiol-répa-karfiol-hagyma-karfiol rétegeztem, felülről a második sor közé egy gerezd fokhagymát is rejtettem. alaposan lenyomkodtam kézzel, de akinek van célszerszáma, az még jobb. ráöntöttem a levet, lezártam, és az előszoba szekrénybe besoroltam az üvegeket. Tanácsok: nekem most már három hete állnak. 2 hét után megkóstoltuk, már finom roppanós volt, de most lettek az igaziak. Amikor kifogy egy üvegből, érdemes a piacon kapható legolcsóbb fajta, ízlésünknek megfelelelő zöldséggel feltölteni. olcsóbb, mint a bolti bármilyen savanyúság, és tudjuk, mi van benne. A receptet beküldte: Elisa001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |