| Karfiol húsos bundában receptZöldséges ételek Hozzávalók: - 50 dkg karfiol - 20 dkg darált hús, vagy konzerv vagdalt hús - 15 dkg liszt - 2 dl tej - 2 evőkanál olaj - 1 tojás - 2 gerezd fokhagyma - 1 mokkáskanál törött fehérbors - só ízlés szerint - a sütéshez bő olaj Elkészítés: A karfiolt folyó vízben jól megmosom, lecsepegtetem. Jól megsózom. A tojást a tejjel habosra verem, majd hozzáadom a nyers darált húst, vagy a szétnyomkodott konzervhúst. Beleöntöm a két evőkanál olajat, belekeverem a zúzott fokhagymát, és annyi lisztet adok hozzá, hogy a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kapjak. Sózom, borsozom. ***A karfiolrózsákat lisztben megforgatom, majd a tésztába mártom és bő forró olajban kisütöm. A felesleges olajat lecsepegtetem és mustáros kefírrel tálalom. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: emrus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |