Tutireceptek.hu fejléc

Karfioltál recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
fél fej karfiol,
1 szál sárgarépa,
20 dkg mirelit kukorica,
2 kis csemegeuborka,
2 dl tejföl,
1 tojás,
1 teáskanál cseresznyepaprikakrém,
bazsalikom,


Elkészítés:
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt, a fagyasztott kukoricát és a lekapargatott, kockára vágott sárgarépát sós vízben megfőzzük. A csemegeuborkát felkarikázzuk. A lecsöpögtetett, főtt zöldségeket és az uborkát salátástálban összekeverjük. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, lereszeljük, majd a cseresznyepaprikakrémmel együtt a tejfölbe keverjük. Ha van, friss bazsalikomlevéllel és sóval fűszerezzük, majd a zöldségekre öntjük. Legalább 1 órát érleljük.

Tanácsok:
Barnakenyérrel finom.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg karfioltál » Tojás-sajt saláta » Színes gyümölcssaláta » Paprika hidegen
» Vegyes erdei gombasaláta » Anna Cékla Salátája » Sültcsirke avokádóval » Waldorf saláta Maris módra
» Vitaminsaláta gazdagon » Téli saláta » Padlizsános csirkesaláta » Napraforgós csalánmártás
» Póréhagyma mártás » Tofunézes vegasali » Sajtos-sonkás saláta » Karikás virslisaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.