| Karfiolos krumplileves receptLevesek Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, 2 közepes krumpli, 1 csomó petrezselyem zöld, 1 pár füstölt baromfi virsli, 1 pohár zsírszegény tejföl, vegeta, fekete bors, 2 evőkanál olaj. Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, a krumplit meghámozom, apró kockákra vágom. Együtt felteszem főni sós, vegetás vízbe. Amikor a karfiol még nem főtt szét, kiveszek egy párat. Ez fogja helyettesíteni a levesbetétet. A maradékot addig főzöm, amíg vaj puha nem lesz. Ha megfőtt, leszűrőm, és egy nagyon kevés főző lével valamint a tejföllel összeturmixolom. Ha ez megvan, óvatosan visszaöntöm a főző lébe, elkeverem. Hozzáadom a borsot, valamint az összeaprított petrezselyem zöldet. Beleteszem az elején félretett karfiolrózsákat. A virslit felkarikázom és olajon hirtelen megpirítom, majd ezt is a leveshez adom. Még egyszer összeforralom, és már kész is. Ízlés szerint adhatunk hozzá sárgarépát is. Virsli nélkül még kevesebb kalóriát tartalmaz, viszont a pikáns ízt az adja. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |