| Karaj sonkaraguval receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet karaj 10 dkg füstölt főtt sonka 1/2 szál póréhagyma 10 dkg magozott aszalt szilva 10 dkg piros húsos paprika 3 evőkanál olaj 1 dl tejszín só, durvaára őrölt bors Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, bevágjuk az inas részeket. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajban, kíméletesen, mindkét oldalán átsütjük a szeleteket. Amikor kellően megsült a hús (vigyázat, ne száradjon ki), kivesszük, félretesszük. A visszamaradt olajra rátesszük a kockákra vágott sonkát, kicsit megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított, kockákra vágott pórét és a paprikát is. Pár perces összepirítás után beletesszük a félbevágott aszalt szilvát, beleöntjük a tejszint, kevés vizet adunk hozzá, és amikor rotyog, visszatesszük a hússzeleteket, összemelegítjük. A húst a raguval tálaljuk. Köretnek párolt rizs. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |