Tutireceptek.hu fejléc

Kapros sertéstokány 4személyre recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50dkg sertéscomb
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10dkg füstölt szalonna
50dkg színes száraztészta
5 ek olívaolaj
1 ek vágott,friss kapor
1 erős paprika (ki is hagyható)
2 dl tejföl
50dkg paradicsom

Elkészítés:
A húst megmossuk,leszárítjuk, kb 4cm hosszú ceruza vastagságú csíkokra daraboljuk.A hagymát,a fokhagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát kiolvasztjuk,majd megfuttatjuk rajta a hagymát.Rátesszük a húst,és addig kevergetjük amíg levet enged.Sóval,borssal,fokhagymával ízesítjük,és fedő alatt pároljuk (kb 45perc).Ha szükséges ismételten adunk hozzá pici vizet.
Közben a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük a tésztát,leszűrjük,lecsepegtetjük,elkeverjük 2 ek olívaolajjal.A majdnem puha húshoz keverjük a kaprot,és ha szeretjük a vékonyra szeletelt erős paprikát.Kevés vizet öntünk hozzá,és még pároljuk kb10percen át.Belekeverjük a tejfölt,összeforraljuk és félretesszük.
A paradicsomok héját lehúzzuk,a paradicsomot félbe vagy negyedbe vágjuk.Felforrósítjuk a maradék olívaolajat,és sóval,borssal megszórva kissé megrottyantjuk benne a paradicsomot.
Tálaláskor tányérra tesszük a kifőtt tésztát,mellé a sült paradicsomot és a tokányt.

Tanácsok:
Munka: kb 35perc
Fogyasztható: kb 75perc múlva

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 965 kcal

A receptet beküldte: pocoknyuszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros zúzaleves » Fokhagymás kapros krémsajt » Kapros-túrós palacsinta » Kapros-tejszínes csirke
» Kapros pulykaraguleves » Kapros tökkrémleves » Kapros tésztasaláta » Patisszon kaprosan
» Omlós kapros-túrós kiflik » Kapros csirkemell » Kapros uborkaleves » Kapros túróslepény
» Tejfölös kapros lángos » Kapros csirke » Kapros túrókrém » Kapros-juhtúrós csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.