| Kapros sertéstokány 4személyre receptHúsételek Hozzávalók: 50dkg sertéscomb 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 10dkg füstölt szalonna 50dkg színes száraztészta 5 ek olívaolaj 1 ek vágott,friss kapor 1 erős paprika (ki is hagyható) 2 dl tejföl 50dkg paradicsom Elkészítés: A húst megmossuk,leszárítjuk, kb 4cm hosszú ceruza vastagságú csíkokra daraboljuk.A hagymát,a fokhagymát meghámozzuk,felaprítjuk.A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk,majd megfuttatjuk rajta a hagymát.Rátesszük a húst,és addig kevergetjük amíg levet enged.Sóval,borssal,fokhagymával ízesítjük,és fedő alatt pároljuk (kb 45perc).Ha szükséges ismételten adunk hozzá pici vizet. Közben a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük a tésztát,leszűrjük,lecsepegtetjük,elkeverjük 2 ek olívaolajjal.A majdnem puha húshoz keverjük a kaprot,és ha szeretjük a vékonyra szeletelt erős paprikát.Kevés vizet öntünk hozzá,és még pároljuk kb10percen át.Belekeverjük a tejfölt,összeforraljuk és félretesszük. A paradicsomok héját lehúzzuk,a paradicsomot félbe vagy negyedbe vágjuk.Felforrósítjuk a maradék olívaolajat,és sóval,borssal megszórva kissé megrottyantjuk benne a paradicsomot. Tálaláskor tányérra tesszük a kifőtt tésztát,mellé a sült paradicsomot és a tokányt. Tanácsok: Munka: kb 35perc Fogyasztható: kb 75perc múlva Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 965 kcal A receptet beküldte: pocoknyuszi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |