| Kapros pulykaraguleves receptLevesek Hozzávalók: 60 dkg csont nélküli felső pulykacomb 0,5 dl olaj 5 dkg póréhagyma 1 közepes szál sárgarépa 15 dkg mirelit zöldborsó 2 dl tejszín 1 ek. liszt só csipetnyi őrölt fehér bors 1 csokor kapor Elkészítés: A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. Felmelegítjük az olajat, rátesszük a húst, lepirítjuk. A zöldséget megtisztítjuk, a répát felkockázzuk, a pórét vékony karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, és rövid ideig, 3-4 percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük két és fél liter vízzel. Fél óráig kíméletesen főzzük, majd beletesszük a zöldborsót is. Kevés vízzel habarást készítünk a tejszínből és a lisztből, majd besűrítjük vele a levest. A kaprot folyó vízzel leöblítjük, leszárítjuk és összevágjuk. Beleszórjuk a levesbe, és még 5-6 percig összeforraljuk. Forrón tálaljuk, egy-egy szál kaporral díszíthetjük. Tanácsok: (8 személyre készül) 1 adag 233 kcal A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |