Tutireceptek.hu fejléc

Kapros-túrós palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 db megsütött palacsinta, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 8-10 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, 1 csokor friss kapor, csipetnyi só, 3 dkg vaj.

Elkészítés:
A tehéntúrót áttöröm (vagy villával szétnyomkodom) és sóval, porcukorral meg 1 dl tejföllel simára keverem. Ezután beleteszem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kaprot és az ugyancsak megmosott mazsolát. A túrókrémmel megkenem a palacsintákat és négyrét hajtva tûzálló tálra teszem. A maradék tejfölt kevés porcukorral összekeverem, és ráöntöm a palacsinta tetejére. A vajat borsónyi darabkákban rászórom, és elõmelegített, forró sütõben jól átsütöm. A tejföl megakadályozza, hogy a teteje kiszáradjon.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos túrós palacsinta » Lengyel palacsinta » Juhtúrós palacsinta » Finom palacsinta
» Kapros-túrós csirkemell » Diós, habos palacsinta » Csokis rakott palacsinta » Húsos káposztás palacsinta
» Túrós palacsinta rakottas » Karamellás palacsinta » Palacsinta tejszínben » Bodza palacsintatésztában
» Északi palacsinta » Palacsintatorta » Almás zabpalacsinta » Román palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.