| Omlós kapros-túrós kiflik receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg finomliszt 50 dkg RAMA margarin 1 evőkanál kristálycukor 1 csapott evőkanál só 2 csapott evőkanál tejföl 30 g élesztő 2 tojás sárgája Töltelékhez: ½ kg túró egy egész tojás, plusz egy fehérje egy evőkanál összevágott kapor 2 cm x 10 cm szalonna kávéskanál só 1 púpos evőkanál gríz egy marék reszelt sajt egy evőkanál tejföl A kiflik tetejére: 2-3 tojás sárgája 10 dkg reszelt sajt A tepsibe: Sütőpapír Elkészítés: Tészta: Összegyúrjuk a tészta alapanyagait, félre tesszük pihenni 20 percre, nem a hűtőbe. Töltelék: Az ½ kg túrót, az 1 tojás sárgáját, a tejfölt, a sajtot, a kaprot, a sót összekeverjük, a 2 tojás fehérjét keményre verjük és hozzákeverjük. A szalonnát apró kockára vágva lassú tűzön fehéredésig pirítjuk, zsírja nélkül a túrós masszához adjuk, összekeverjük A pihentetett tésztát 4 részre osztjuk. (két részből készült kiflik mennek majd egy tepsibe) 3-at beteszünk a hűtőbe. Az első kis cipót kinyújtjuk, négyrét hajtjuk, kinyújtjuk, ismét hajtjuk, majd 15 cm sugarú kört nyújtunk belőle. A kört 8 cikkre vágjuk, mint a pizzát. A szélesebb felére egy teáskanálnyi tölteléket teszünk, az oldalait ráhajtjuk a töltelék mellett, majd feltekerjük a vékonyabb rész felé. Sorban tegyük be a tepsibe, amit sütőpapírral kibéleltünk. Amíg a második cipóval megtesszük ugyanezt, tegyük be az elkészülteket a hűtőbe. A tészta második részével szintén így járjunk el, majd tegyük a tepsibe. A kész kifliket megkenjük alaposan tojás sárgájával, és megszórjuk egy kis sajttal. Előmelegített sütőben közepes lángon, de nem túl nagyon, addig sütjük, amíg szép piros lesz. 10 percenként lehet forgatni, de csak úgy, ha nem döntjük meg a tepsit, mert a sütőpapíron összecsúsznak. kb. 25 perc alatt készül el, de figyeljük! Amíg sül, elkészíthetjük a másik felét, a 3. 4. részt. Olyan szép és finom, hogy a vendégeidnek leesik az álla :) Jó étvágyat! Tanácsok: Ugyanezt el lehet készíteni édes változatban, akkor a tésztához tegyünk citromhéjat, vaníliás cukrot, sóból kevesebbet, cukorból többet. A töltelékhez citromhéjat, vaníliát, cukrot, mazsolát, és a tetejére csak tojás kerül. Variálható dekoratív finomság. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Gnius Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |