Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös kapros lángos recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
2 dl tej,
pici víz,
só,
2 evőkanál olaj,
pici cukor,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.

Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük a 2 evőkanál olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Ha már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztőtálba tesszük, és kb. fél órát kelesztjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Ha már szép nagyra megnőttek a tészták, elkezdhetjük a sütést.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös pulykacsíkok » Tejfölös kekszcsoda » Zacskós lángos » Kapros céklakrémleves
» Sajtos-tejfölös galuska » Pikáns sajtos lángos » Tartós lángos » Kapros töksaláta
» Házi lángos » Uborka leves kaprosan » Tejfölös krumplileves » Tejfölös fincsi kekszcsoda
» Barackos tejfölös süti » Finom lángos » Tejfölös-vajas pogácsa » Tejfölös mustáros pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.