| Kapros túróslepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg Rama margarin 4 dkg porcukor 4 tojás 15 dkg finomliszt A TÖLTELÉKHEZ: 25 dkg tehéntúró 2 dkg Rama margarin 3 tojás 10 dkg porcukor 2 dl tejföl 3 dkg búzadara 1 csokor kapor Elkészítés: A tésztához a puha margarint a cukorral, meg a tojások sárgájával habosra keverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem, majd lazán a margarinos masszába forgatom, és óvatosan hozzákeverem a lisztet is. Egy kb. 20x30-as tepsibe sütőpapírt teszek, és bele simítom a masszát. Közepes lánggal 180 °C-on (légkeverésesnél elég a 160 °C) kb. 10 perc alatt elősütöm. A TÖLTELÉK-hez a túrót, margarint, a tojások sárgáját, a cukrot, búzadarát robot géppel jól kikeverem. Hozzáadom a kaprot és a tejfölt. A kemény habbá vert tojásfehérjét a túrós masszába forgatom, és az elősütött tésztára kenem. A sütőbe visszatéve még kb. 15-20 percig sütöm. Ha nagyon hamar pirul a teteje, akkor mérsékelem a hőfokot. Tanácsok: Ha elkészült, egy kicsit nyitva hagyom a sütő ajtaját, és így hagyom hűlni, majd rácsra borítom. Langyosan vagy hidegen szeletelem. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Hoev Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |