| Kapros erdei gomba receptZöldséges ételek Hozzávalók: 50-60 dkg. erdei gomba 2 - 3 fej vöröshagyma, 5 dkg. vaj, só, csipetnyi kakukkfű, l csokor kapor, késhegynyi vadmajorána ( oregano), őrölt fekete bors Elkészítés: Az olvasztott vajon az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük. A gombát közben megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, majd feldarabolva a dinsztelt hagymához adjuk és lassú tűzön pároljuk. Ha félig kész sózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszerekkel és a végén hozzáadjuk az apróra vágott zöld kaprot is. Pár perc alatt készrefőzzük és tálaljuk. Tanácsok: Galuskával, párolt rizzsel kitűnő. Adhatunk hozzá külön tányérkában tejfölt is. Más ízt kapunk, ha kevés édes-nemes fúszerpaprikával készítjük. Minden gomba aklamas az étel elkészítéséhez - - kivéve a keserű gombát. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |