| Baconos gombalepény receptEgytálételek Hozzávalók: 4 közepes méretű burgonya 3-4 gerezd fokhagyma 1 kk örölt köménymag 1 ek apróra vágott snidling vagy 2 szál újhagyma csipet bors 2 kk só 50 dkg gomba 1 tojás 10 dkg búzadara 1 ek reszelt parmezán 10 dkg bacon 10 dkg reszelt sajt a tetejére Elkészítés: A bacont és a megtisztított, felszeletelt gombát egy serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük. A burgonyát meghámozzuk és kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, tojást, parmezánt, búzadarát végül a kihűlt bacont és gombát. Alaposan összekeverjük. Egy kisméretű jénai tálat vagy tepsit jól kivajazunk és egyenletesen elterítjük benne a masszát. Olyan formát válasszunk amiben a kb 1-2 centi vastagon lesz a keverékünk. A tetejére reszelt sajtot szórunk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Még melegen tálaljuk, friss zöldséggel, salátával. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |