Tutireceptek.hu fejléc

Káposztával töltött paradicsompaprika recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Szép nagy paradicsompaprika tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos mennyiségben, l-enként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg koriander, 0,5 dkg szemes fekete bors, 2 evõkanál só

Elkészítés:
A fejes káposzta külsõ leveleit leszedem, és a foltos, hibás részeket kivágom. Legyalulom vagy vékony csíkokra kivágom, majd kilogrammonként 2 evõkanál sóval állni hagyom. Közben a paradicsompaprikát alaposan megmosom, csumáját és magházát eltávolítom, majd belülrõl is átmosva nyílásával lefelé borítom, hogy a víz kicsuroghasson belõle. A sós-ecetes káposztát enyhén kicsavarom, majd betöltöm a paprikába. Bõ szájú nagy uborkásüvegbe rakom, lehetõleg ügyesen kihasználva a helyet, hogy minél több paprika férjen el benne. Az ecettel, cukorral, sóval és vízzel kellemesen savanykás ízû levet keverek, felforralom, a fûszereket is hozzáteszem, még 5 percig forralom, majd tûzforrón ráöntöm a töltött paprikára. Rögtön szorosan lekötöm, és ha kihûlt, sötét, hûvös helyre állítom. Csak három hónap múlva érik be igazán.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tojás paleosan » Töltött krumplifánk » Töltött nyúl » Töltött burgonya tepsiben
» Gombával töltött sonka » Fetával töltött paradicsom » Kínai töltött kacsa » Töltött mángold
» Töltött csülök hidegen » Töltött ostya II. » Répás, töltött csirkecomb » Gesztenyével töltött fácán
» Töltött karaj, másképpen » Töltött sajtgolyó » Töltött párizsiszeletek » Andi töltött kenyere


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.