Tutireceptek.hu fejléc

Töltött csülök hidegen recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2db mellső csülök, 100g ecetes torma, 100 g jonatánalma, 150g sárgarépa, 20g só, 3g cukor.

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott csülköket besózzuk, kevés folyadékot öntünk alá és puhára pároljuk. Amikor megpuhult a csülök egyik oldalát felvágjuk. A csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy a hús szét ne essen. A kiemelt csont helyére a következő tölteléket töltjük: az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, sárgarépát, majd sóval, cukorral ízesítjük. A betöltött csülköket zsineggel átkötjük, tűzálló tálba helyezzük, kevés zsiradékot öntünk alá. Előmelegített forró sütőben – időnként meglocsolva – piros ropogósra sütjük. Amikor megsült a sütőből kivesszük, pihentetjük, majd a kötőzsineget eltávolítva éles késsel vékony szeletekre vágjuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött kelkáposzta » Bableves füstölt csülökkel » Töltött paprika hús nélkül » Töltött karaj
» Töltött tojás paleosan » Töltött-sült burgonya » Diós-töltött nápolyi » Töltött cukkíni....
» Gombás töltött káposzta » Sajtos töltött cukkini » Töltött paradicsomgombák » Töltött apró kifli
» Erdélyi töltött paprika » Spenótkrémes töltött tojás » Fokhagymás, tepsis csülök » Szardíniás töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.