| Töltött mángold receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg mángold 35 dkg darált sertéshús 10 dkg főtt barna rizs 2 evőkanál olaj 1 db tojás 2 dl tejszín vagy tejföl 2 evőkanál finomliszt tej só őrölt bors olaj Elkészítés: A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, sóval meg borssal összedolgozzuk, és 8 részre osztjuk. Mindegyik gombócot mángoldlevelekbe burkoljuk. A maradék megtisztított mángoldot laskára vágjuk, és forró olajba rakjuk. Megsózzuk, és amikor levet ereszt, a töltelékeket egymás mellé belehelyezzük. Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk, majd kiszedjük. A visszamaradt, vágott mángoldot a liszttel simára kevert tejszínnel besűrtjük, turmixoljuk, és ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk. A töltelékeket belerakjuk, és még egyszer átforraljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |