Tutireceptek.hu fejléc

Töltött mángold recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg mángold
35 dkg darált sertéshús
10 dkg főtt barna rizs
2 evőkanál olaj
1 db tojás
2 dl tejszín vagy tejföl
2 evőkanál finomliszt
tej

őrölt bors
olaj

Elkészítés:
A darált húst a főtt rizzsel, a tojással, sóval meg borssal összedolgozzuk, és 8 részre osztjuk.

Mindegyik gombócot mángoldlevelekbe burkoljuk.

A maradék megtisztított mángoldot laskára vágjuk, és forró olajba rakjuk. Megsózzuk, és amikor levet ereszt, a töltelékeket egymás mellé belehelyezzük.

Fedő alatt, lassú tűzön fél óráig pároljuk, majd kiszedjük. A visszamaradt, vágott mángoldot a liszttel simára kevert tejszínnel besűrtjük, turmixoljuk, és ha szükséges, kevés tejjel hígítjuk.

A töltelékeket belerakjuk, és még egyszer átforraljuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halkrémmel töltött alma » Töltött tojás húsvétra » Töltött tojás sütve » Töltött gomba sajttal
» Töltött patisszon » Gombás töltött kifli » Kapros-túrós töltött gomba » Kakaós töltött copf
» Töltött olajbogyók » Gombával töltött karaj » Töltött ropogós pogácsa » Töltött franciakenyér
» Hússal töltött alma » Juhtúrós töltött burgonya » Szabolcsi töltött káposzta » Lecsóval töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.