Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg szárazbab,
# 20 dkg savanyú káposzta,
# 20 dkg lecsókolbász,
# 2 dl tejföl,
# 2 evőkanál liszt,
# 1 fej hagyma,
# 2 gerezd fokhagyma,
# olaj,
# ecet,
# babérlevél ,
# 1 teáskanál pirospaprika,
# só

Elkészítés:
Káposztás bableves
20 dkg szárazbab,
# 20 dkg savanyú káposzta,
# 20 dkg lecsókolbász,
# 2 dl tejföl,
# 2 evőkanál liszt,
# 1 fej hagyma,
# 2 gerezd fokhagyma,
# olaj,
# ecet,
# babérlevél ,
# 1 teáskanál pirospaprika,
# só

A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap 1 liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk. Amikor a bab majdnem megfőtt, hozzáadjuk a káposztát. 2 kanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vízzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük. Végül belefőzzük a karikára vágott kolbászt.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztasaláta » Káposztás libafarhát » Káposztasaláta majonézzel » Csuka káposztásan
» Káposztás krumplifasírt » Káposztás lepény Ági módra » Almás káposztasaláta » Tökmagos káposztasaláta
» Kelkáposztás rizs. » Fehér és lilakáposztás » Zöldbableves csipetkével » Káposztás sztrapacska
» Káposztás lepénykék » Bableves füstölt csülökkel » Káposztás burgonya » Savanyú zöldbableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.