| Reszelt leves receptLevesek Hozzávalók: pár kocka füstölt szalonna (ennek híján a bőrkéje) kis fej hagyma 1-2 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 1 tv. paprika 1 kisebb sárgarépa 2 kisebb krumpli babérlevél petrezselyemzöld őrölt paprika só 25 dkg liszt 1 tojás Elkészítés: Ha szalonnánk van kiolvasztjuk, majd rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, picit megsózzuk és fedő alatt üvegesre pároljuk. (Ha szalonnabőrkénk van, akkor pici olajon pároljuk a hagymát, a bőrkét pedig beledobjuk, amikor felengedjük vízzel.) Teszünk rá egy mokkáskanál őrölt paprikát és felöltjük 2 liter forró vízzel. Beletesszük az összenyomott fokhagymát, a reszelő nagyobb lyukú részén lereszelt sárgarépát, krumplit. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a babérlevelet, megsózzuk és kb. fél órát fedő alatt lassan forraljuk. Ez idő alatt a lisztből és a tojásból jó kemény tésztát gyúrunk, amit szintén lereszelünk, majd belefőzzük a levesbe. Amikor a tészta feljött a leves tetejére, el is készült. Még rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Tanácsok: Tálalásnál tejfölt (és az elmaradhatatlan ecetet:) kínálok hozzá. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |