Tutireceptek.hu fejléc

Reszelt leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
pár kocka füstölt szalonna
(ennek híján a bőrkéje)
kis fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 tv. paprika
1 kisebb sárgarépa
2 kisebb krumpli
babérlevél
petrezselyemzöld
őrölt paprika

25 dkg liszt
1 tojás

Elkészítés:
Ha szalonnánk van kiolvasztjuk, majd rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, picit megsózzuk és fedő alatt üvegesre pároljuk. (Ha szalonnabőrkénk van, akkor pici olajon pároljuk a hagymát, a bőrkét pedig beledobjuk, amikor felengedjük vízzel.) Teszünk rá egy mokkáskanál őrölt paprikát és felöltjük 2 liter forró vízzel. Beletesszük az összenyomott fokhagymát, a reszelő nagyobb lyukú részén lereszelt sárgarépát, krumplit. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a babérlevelet, megsózzuk és kb. fél órát fedő alatt lassan forraljuk.
Ez idő alatt a lisztből és a tojásból jó kemény tésztát gyúrunk, amit szintén lereszelünk, majd belefőzzük a levesbe. Amikor a tészta feljött a leves tetejére, el is készült. Még rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Tanácsok:
Tálalásnál tejfölt (és az elmaradhatatlan ecetet:) kínálok hozzá.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halleves » Zöldségleves marhahússal » Ököruszájleves » Fokhagymás gombaleves
» Hideg-meggyleves » Tejfölös burgonyakrémleves » Tárkonyos pulyka-raguleves » Citromos-mézes szőlőleves
» Sóskaleves főtt tojással » Zöldségleves főzés nélkül » Tejszínes körteleves » Sajt-krémleves
» Bárányaprólék-leves » Tojásleves laktatóbban » Cseresznyeleves » Málnakrémleves hidegen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.