| Pulykaaprólék leves receptLevesek Hozzávalók: 100 g pulykazúza • 1 db kisebb pulykaszárny • 200 g sárgarépa • 100 g petrezselyemgyökér • 80 g gomba • 100 g zöldborsó • 50 g vaj • 60 g liszt • 1 csomó zöldpetrezselyem • 1 dl tejszín • 1 tojássárgája • só, őrölt bors Elkészítés: A pulykaszárnyról lefejtjük a húst, kockára vágjuk a zúzával együtt, megmossuk. A feldarabolt húsokat a csonttal együtt feltesszük főni, felforraljuk, majd pár percnyi forralás után leszűrjük, a húst leöblítjük és a leforrázott aprólékot hideg vízben feltesszük főni a csonttal együtt. Hozzáadjuk a vöröshagymát egészben, a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, gombát, zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk és lassú forralással puhára főzzük. Vajas petrezselymes rántással berántjuk, forraljuk, amíg a rántás ízét elforrja. Tálalás előtt a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ezzel dúsítjuk levesünket. Ehhez a tojássárgájával elkevert tejszínhez előbb kevés forró levest merünk, és csak ezután adjuk a teljes tömeghez, tálaláskor a csontot kiszedjük. Betétje vajas galuska. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |