| Zalai ürüleves receptLevesek Hozzávalók: 600 g ürühús, 100 vöröshagyma, 200 g burgonya, 80 g paradicsom, 100 g zöldpaprika, 150 g zöldbab, 2 dk tejföl, 1 dl olaj, 60 g liszt, 15 g só, 5 g fűszerpaprika, 5 g tárkonylevél Elkészítés: Az ürühúst és a burgonyát kb 1 cm kockákra,a zöldpaprikát,a paradicsomot és a vöröshagymát apróra a zöldbabot 1 centiméteres darabokra vágjuk. A vöröshagymát olajban megpirítjuk,hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kockákra vágott ürühúst.Kevés vizet öntünk hozzá,lassan pároljuk,közben sóval ízesítjük.Amikor a hús már félig megpuhult,hozzáadjuk az előkészített burgonyát,zöldbabot,zöldpaprikát,paradicsomot.Felöntkjük vízzel vagy csontlével,és lassan megfőzzük. A tejfölt kb 1 dl vízzel és a liszttel habverővel simára keverjük.Állandó kevergetés mellett a levest behabarjuk.A végén hozzáadjuk a finomra vágott tárkonylevelet és egy keveset-ízlés szerint a tárkonyecetből is Tanácsok: Bográcsban elkészítve is nagyon finom,sőt finomabb! A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |