| Mexikói sajtkrémleves receptLevesek Hozzávalók: 5 dkg vaj 1 evőkanál liszt néhány gerezd fokhagyma 6 dl víz 1 leveskocka 2 tubus / tömlő sajtkrém (natúr, füstölt vagy tejszínes) 15 dkg reszelt sajt (cheddar, de trappista is megteszi) csipet fehérbors csipet szerecsendió jalapeno paprika (pepperoni is lehet, csak csípős legyen, friss vagy konzerv) levesbetétnek: levesgyöngy, pirított kenyérkocka Elkészítés: A vajon kicsit átpirítom a lisztet, hozzáadom a szétnyomott vagy apróra vágott fokhagymát (én legalább 3 gerezddel szoktam, mert nagyon szeretem). Ezt is kicsit átpirítom, amíg meg nem érzem az illatát. Ekkor felöntöm a hideg vízzel, majd beledobom a leveskockát (húsleves vagy zöldségleves). Ha feloldódott a leveskocka (és közben felforrt a víz), a fakanalat kézi habverőre cserélem, és belenyomom a két tömlő sajtot. Olvadásig keverem, majd ugyanígy hozzákeverem a reszelt sajtot is. Fehérborssal, szerecsendióval ízesítem, sózni is lehet, de szerintem a leveskockában elég a só. Az egészet összeforralom, így a reszelt sajt is felolvad, a végén beleszórom az apróra karikázott csípős paprikát. A tányérban mindenki kedve szerint megszórhatja kenyérkockával vagy levesgyönggyel A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |