| Ünnepi borleves receptLevesek Hozzávalók: 1 l jó minőségű édes bor - aszú a legjobb 3 dl tejszín kb. 10 dkg cukor (esetleg ízlés szerint több) 1 darab fahéj 5 szem szegfűszeg 1/4 citrom 6 tojás sárgája Elkészítés: A borban felforralom a fűszereket, citromot és főzöm kb. 5-8 percig. Ennyi idő alatt a fűszerek zamatát jól átveszi. A tojások sárgáját egy nagyobb tálban habosra keverem a cukorral. A fűszeres borhoz hozzáadom a tejszínt és forrásig melegítem. A bort vékony sugárban hozzáöntöm a cukros tojássárgákhoz, miközben erőteljesen kevergetem habverővel. Ennél a műveletnél résen kell lenni, gyorsan keverni, és nem egyben hozzázuttyintani a bort, mert a forró folyadék összekaphatja a tojást. Csak türelem kell hozzá és biztosan nem rontjuk el. Mikor ezzel elkészültem, visszatettem a tűzre a borlevest és épp csak felforrósítottam, kevergetés közben. Tanácsok: Nagyon fini! Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: culko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |