| Húsvéti töltött pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 6 adagra A töltött pulykamellhez: 2x300 g pulykamellfilé A töltelékhez: 4 evőkanál étolaj 1 nagy fej vöröshagyma 200 g füstölt sonka 50 ml víz 2 db keményre főtt tojás 1 db nyers tojás 20 g torma ízlés szerint só, őrölt fekete bors A panírozáshoz: finomliszt egész tojás zsemlemorzsa A körethez: hasábburgonya saláta Elkészítés: 1. A finomra felaprított sonkát, és a vöröshagymát forró olajra tesszük. 2-3 perc pirítás után vízzel felöntjük, és addig pároljuk - állandó kevergetés mellett -, míg a víz el nem fő a húsról. Ezután le is vehetjük a tűzhelyről. 2. Egy külön tálban a nyers tojásra reszeljük a keményre főtt tojásokat. Egy villával jól összekeverjük. A tojásos keveréket a húsos töltelékhez adjuk. Hozzáadjuk a tormát is, végül ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük a tölteléket. 3. A pulykamelleket megmossuk, megtisztítjuk, bevágjuk, és kiklopfoljuk akkorára, hogy meg tudjuk tölteni. A kiklpofolt húsokat megtöltjük, feltekerjük, fogpiszkálókkal rögzítjük 4. A tekercseket panírozzuk, majd bő olajban közepes hőfokon - előmelegített olajban - kisütjük, míg aranybarnák nem lesznek. Ezután kihúzzuk a fogpiszkálókat, szeleteljük, hasábburgonyával, salátával tálaljuk. Tanácsok: Ez a tekercs egy kiváló, laktató húsvéti különlegesség! Elkészítése gyors, egyszerű, a végeredmény pedig ízletes, látványos, és nagyon húsvéti! Elkészítési idő: kb 80 perc köret nélkül A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |