| Füstölt pulykamellsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 szemályre: 500 g főtt,füstölt pulykamell, 800 g póréhagyma, 1 db citrom leve, só, bors, cukor, 50 ml citromos olívaolaj, pár csepp balzsamecet. Elkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk és ferdén felszeleteljük. Sós forrásban lévő vízbe tesszük 3 percre, hidegvizbe lehűtjük, leszürjük és lecsepegtetjük. A füstölt pulykamellet felszeleteljük, majd 2 centiméteres csíkokra vágjuk. Összekeverjük az olajat, balzsamecetet, cukrot, borsot és a citromlevet. Salátástálban lazán összeforgatjuk a húst a póréhagymát és az öntettet, lefedjük és a hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk. A receptet beküldte: Anita123 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |