Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti jégkrém recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
1 liter habtejszín,
5 dkg étcsokoládé,
15 dkg porcukor,
10 dkg pirított mandulaforgács,
5 tasak vaníliás cukor,
3 tojássárgája

Elkészítés:
A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd kanalanként adagolva hozzákeverjük a tojássárgájával habosra kevert porcukrot. A mandulaforgácsot teflon serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük, és a masszába forgatjuk, végül belekeverjük a vaníliás cukrot. Fagylaltkehelybe, tetszés szerint választott formába kevés csokoládét reszelünk, kevés krémet kanalazunk rá, és így folytatjuk az adagolást, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ha elkészültünk az adagolással, a kelyheket mélyhűtőbe tesszük, és 4 órán keresztül állni hagyjuk, hogy a jégkrém megdermedjen. Közvetlenül a vendégek kínálásakor vesszük ki a hűtőszekrényből, a jégkrém tetejét kevés forró csokoládéval meglocsoljuk, és mentalevéllel díszítjük.

Tanácsok:
Mandulaforgács helyett pirított mogyoróval is nagyon finom.
4 órát hűteni kell.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 1181 kcal

A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsvéti bárányragu » Húsvéti nyuszi piskóta » Jégkrém muffin » Húsvéti foszlós kalács
» Húsvéti palacsinta » Húsvéti sonkás tekercs » Madártej jégkrém » Húsvéti (keksz)tojás
» Húsvéti kalács (Kata-féle) » Húsvéti koszorú » Limonádé jégkrém » Húsvéti kiscsibe muffin
» Húsvéti sonka » Húsvéti töltött kalács » Húsvéti kolbászos leves » Húsvéti pástétom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.