| Húsvéti tojáslikőr receptItalok, koktélok Hozzávalók: 8 tojás sárgája 25 dkg porcukor 1 doboz édesítetlen sűrített tej (375 ml) 1 rúd vanília 3 dl erős fehér rum Elkészítés: A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral. Kaparjuk ki egy hosszában felhasított vanília rúd magjait és adjuk a tojáshoz. A héját tegyük a rumba, hogy kiázzon. Adjuk hozzá a sűrített tejet,és azzal is keverjük simára. Töltsük bele a rumot és tegyük az edényt vízfürdőbe. A legegyszerűbb a kis fazekat beleállítani egy nagyba, amibe vizet töltöttünk. Lassan melegítsük meg, hogy a tojástól besűrűsödjön. Ne forraljuk fel, mert szemcséssé válik, ha a tojás megfő. Töltsük háromnegyed részig az üvegeket, mert a még sűrűbbé válik, kell helyet hagyni rumnak, tejnek, hogy hígíthassuk. Tanácsok: Frissiben is fogyasztható, de pár napi pihenés hasznára válik. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |