| Különleges húsvéti tojások receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb. 25 db tojáshoz: 20 dkg Rama margarin kb. 25 dkg piskótamaradék vagy a piskóta levágott széle 25 dkg félédes csokoládé 5 dkg őrölt mandula az "aromázáshoz" 4 evőkanál rum, narancslikőr vagy konyak, esetleg narancshéj a bevonathoz: 15 dkg tortadara, reszelt csokoládé aprított pisztácia és mandula a díszítéshez: egy-egy csomag világos és sötét süteménymáz vagy színes cukormáz Elkészítés: A piskótamaradékot vagy széldarabokat szétmorzsoljuk. A csokoládét eltördeljük és vízfürdőben megolvasztjuk. A folyékony csokoládét és a margarint egy tálban összekeverjük és 5 percig habosítjuk. A piskótamorzsát a mandulával, a rummal vagy a likőrrel (esetleg konyakkal vagy reszelt narancshéjjal) elkeverjük, majd kis ideig állni hagyjuk. Az "aromázott" piskótamorzsát elkeverjük a csokoládékrémmel és 30 percre hűtőbe tesszük. Egy-egy evőkanálnyit kiveszünk a masszából és tojást formázunk belőle. A tojásokat tortadarába, reszelt csokoládéba, pisztáciába vagy aprított mandulába forgatjuk és mignonpapírba helyezzük. A tojásokat sütemény-, illetve cukormázzal is bevonhatjuk és a tetejükre mintát rajzolhatunk. Használhatunk fehér csokoládét vagy marcipánt, de forgathatjuk kókuszreszelékbe is. Színes cukormáz elkészítése:porcukorhoz színes ételfestéket keverünk és addig csepegtetünk hozzá citromlevet, amíg folyóssá válik. Tanácsok: Jó tanács: a húsvéti tojások hűtőben vagy hideg helyen egy hétig frissek maradnak. Tálcán egymás mellé helyezve, fóliával lefedve tároljuk. A receptet beküldte: gonoszdi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |