| Tojáslikőrös tortácska receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250 g málna (mélyfagyasztott) 150 g Rama 150 g porcukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 1 csipet só 3 tojás (közepes méretű) 125 g búzaliszt 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor 25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési keményítő Krémhez: 1 tasak Dr. Oetker őrölt Zselatin 1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás 350 ml tej 50 g porcukor 250 ml tojáslikőr 250 ml hideg habtejszín 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor Díszítéshez: 200 ml hideg habtejszín 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor Néhány szem málna Elkészítés: Előkészítés: A málnát felolvasztjuk, jól lecsöpögtetjük. A tepsit kivajazzuk, sütőkeretet (25 x 25 cm) helyezünk köré. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: A Ramát habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, és két részletben a masszához szitáljuk. Sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A málnát e tésztán egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 30 perc A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A pudingot a 350 ml tejjel és 50 g cukorral elkészítjük. A feloldott zselatint a forró pudinghoz keverjük. Hozzáadjuk a tojáslikőrt, majd gyakori átkeverés mellett hagyjuk a krémet kihűlni. A krémhez a tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. A krémet habverővel átkeverjük, majd a tejszínhabhoz forgatjuk, és a kihűlt tésztán egyenletesen elsimítjuk. 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A díszítéshez a tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral kemény habbá verjük, majd a tejszínhabot egy habzsákba töltjük. A süteményt ízlés szerint felvágjuk, majd a szeleteket tejszínhab rózsákkal és málnaszemekkel díszítjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |