| Húsvéti kiscsibe muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: cukor 150 g nagy tojás 3 db liszt 150 g Dr Oetker Sütőpor 1 teáskanál fél citrom leve citrom reszelt héja 1 db hideg Rama Vajas Íz 150 g A citromos krémhez: porcukor 350 g fél citrom leve egy kevés sárga Dr. Oetker Ételszínezék Rama Vajas Íz 125 g a díszítéshez narancssárga fondant vagy marcipán (a fehér fondant vagy marcipán színezhető egy kevés ételszínezékkel, pl. Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza) apró csoki korongok a szemekhez 24 db Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra és tegyük a muffin papírokat a sütőformába. Egy tálban keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a kristálycukorral, amíg kivilágosodik. Adjuk hozzá a citromhéjat, majd egyenként keverjük bele a tojásokat. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a citromlevet is. Keverjük simára a masszát. Töltsük a tésztát a papírformákba, majd süssük a süteményeket körülbelül 20 perc alatt aranybarnára, tűpróbáig. Amíg a sütik hűlnek, készítsük el a dekorációt. Habosítsuk ki a Rama Vajas Ízt a porcukorral és a citromlével. Adjunk hozzá egy-két csepp ételszínezéket, hogy a krém aranysárgára változzon. Egy kés segítségével fedjük be a muffinok tetejét a krémmel. Vágjunk ki 4 apró háromszöget (vagy más hasonló formát) muffiononként a porcukrozott deszkán kinyújtott fondantból: kettőt a lábaknak, kettőt a szárnyaknak. A csőrhöz vágjunk ki egy négyzetet, egy átlós vonallal jelöljük meg a hajtást, majd óvatosan hajtsuk rá az egyik oldalt a másikra. Helyezzük a dekorációkat a muffinokra, és fejezzük be a díszítést két apró csoki koronggal. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |