| Húsvéti locsolótál... receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 1/2 kg főtt sonka 900g főtt zöldség 1/5 dl joghurt 1 evőkanál ecet 1 evőkanál mustár 4 evőkanál olívaolaj só bors cukor 12 db kemény tojás 1 doboz kaviár Pár szem kapribogyó 2 evőkanál majonéz 1/2 teáskanál fokhagymakrém 1 teás kanál édes piros paprika fél kanál hagymakrém 1 evőkanál reszelt torma. Elkészítés: 1. a zöldséget lecsepegtetjük. Joghurtból, ecetből, mustárból, olajból öntetet készítünk és sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Ezt az öntetet adjuk a zöldséghez. 2. Meghámozzuk a tojásokat és a félbe vágjuk őket. Kivesszük a sárgáját, szétnyomjuk, vajjal és majonézzel krémesre keverjük, egy kis sóval ízesítjük. 3. Harmadoljuk el a krémet az első részt fokhagymával és borssal ízesítjük, a tojásokba töltjük és kaviárral díszítjük. A második részt paprikával és hagymával ízesítjük, a tojásokba töltjük, és kapribogyóval díszítjük. A harmadik részt tormával és cukorral ízesítjük és a tojásba töltjük petrezselyemmel díszítjük. 4. A salátát meg fűszerezzük, és egy kerek tálra halmozzuk. A főtt sonkát egyenlő darabokra szeleteljük és zöldség tetejére ami a tál közepe szépen rárakjuk. Ha sikerül minden második sonkát feltekerjük mert így mutatósabb lesz. A tojásokat a tál szélére körbe rakjuk igazán mutatós és nagyon finom húsvéti tál. Tanácsok: Jó étvágyat! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: o.andi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |