| Húsvéti sonkaleves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja, esetleg füstölt csülök 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé kelkáposztacikk, gomba, vöröskáposzta) 1 nagy fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyem zöld 1 dl száraz vörös bor 1 dl tejföl 1 dl tejszín 1 evőkanál natúr reszelt torma 1 púpozott teáskanál liszt Elkészítés: A füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatólevet leöntjük róla, és 2 l friss vízben tesszük fel főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira megpuhul, hogy a villa hegye könnyen beleszalad. Levéből kivéve nagyon éles késsel rostjaira merőlegesen kockákra vagdaljuk. (Azért kell nagyon éles kés, mert a meleg sonkát igen nehéz szeletelni.) A sonkalébe beletesszük az összes, megtisztított és vékony hasábokra vagdalt vegyes zöldséget, a hagymát és a sonkakockákat. Ha a zöldség is megfőtt, akkor a lisztet simára keverjük a borral, a tejföllel és a tejszínnel, beleszórjuk a finomra metélt petrezselyem zöldet, és a forrásban lévő levest behabarjuk vele. Tálaláskor a natúr reszelt tormára merjük. Tanácsok: Nagyon finom, különleges ízű leves, amely után már csak egy könnyű tésztát kínáljunk. A receptet beküldte: neni1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |