| Húsvéti tojáskenyér receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 téglalap alakú kenyér, 3-3 piros és sárga kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 10 dkg szeletelt ömlesztett sajt, 35 dkg krémsajt, 5 kemény tojás, 10 dkg magozott olajbogyó, 3 ecetes uborka, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, bazsalikom, 10 bazsalikomlevél a díszítéshez, só, frissen őrölt fekete bors Elkészítés: A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, és a paradicsommal együtt felkockázzuk. Az uborkát vékony karikákra vágjuk. A tejszínből kemény habot verünk. 25 dkg krémsajtot összekeverünk a tejszínhabbal, beleforgatjuk a zöldségeket, és sóval, borssal fűszerezzük. A kenyér alsó kérgét levágjuk, óvatosan kiszedjük a belsejét, úgy hogy körben 1 centi azért megmaradjon belőle. Ömlesztett sajtszeletekkel kibéleljük, és megtöltjük a zöldséges sajtkrém felével. A főtt tojásokat megtisztítjuk, és a krémrétegre sorakoztatjuk. A lecsöpögtetett olajbogyót a tetejére szórjuk, majd befedjük a maradék zöldséges sajtkrémmel, és betakarjuk a kenyér levágott kérgével. A kenyeret körben megkenjük a maradék 10 dkg krémsajttal, és rászórjuk az apróra vágott fűszernövényekkel. Legalább 1 órára hideg helyre tesszük, majd a hűtőből kivéve felszeleteljük. Minden szeletet 1-1 bazsalikomlevéllel díszítünk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |