| Húsvéti tojás Isler receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 g porcukor 10 dkg vaj 140 g búzaliszt 50 g finomra tört dió 0.5 kávéskanál fahéj A töltéshez: feketeribizli vagy málna vagy szilva vagy barack dzsem A bevonathoz: 30 dkg minimum 53%-os étcsokoládé Elkészítés: A diót jól összemorzsoljuk. A tészta összetevőit ( a összemorzsolt diót is ) egy tálban összegyúrjuk. Addig kell gyúrni amíg össze nem áll. Ezután a hűtőben állni hagyjuk, pihentetjük kb. 10 percig. A hűtőből kivéve kinyújtjuk és tojás formákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben sütjük kb 200 fokon kb. 10 percig. A lényeg, hogy a tojások világosak maradjanak. Hagyjuk kihűlni őket. Ezután "ragasztjuk" össze párosával a tojásokat a kiválasztott lekvárral. Hagyjuk állni kb. egy napig és vonjuk be utána csokival. A csokit kevés margarinnal együtt gőz fölött olvasztjuk meg. ( A margarinmennyisége attól függ, hogy milyen sűrűre akarjuk a mázt ) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |