Tutireceptek.hu fejléc

Húsvéti sonka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész sonka csonttal (5-6 kg),
25 dkg dizsoni mustár,
40 dkg méz,
40 dkg barnacukor,
szegfűszeg.

Elkészítés:
Ha a sonka túl sós, a főzés előtt áztassuk ki.
A sonkát bőröstől forró vízbe tesszük, megvárjuk míg ismét forrni kezd, a zsírját leszedjük és alacsony teljesítményfokozaton, ügyelve, hogy a víz ne lobogjon kilogrammonként kb. 45 percig főzzük.
Kivesszük a vízből, hagyjuk lehűlni és a bőrét óvatosan úgy távolítjuk el, hogy a zsírréteg megmaradjon.
A csont körül díszítésnek egy kis bőrt meghagyhatunk.
A zsírréteget éles késsel keresztben bevagdossuk, de vigyázunk, hogy a húsig ne vágjunk be.
Ahol a vágások keresztezik egymást mindenhova egy-egy szegfűszeget szúrunk.
A zsíros oldalával felfelé tűzálló tálba helyezzük, és kb. 1 cm-nyi vizet öntünk alá.
A mustárt, a mézet és a cukrot egy lábasban állandó kevergetés mellett addig forraljuk, míg a cukor teljesen elolvad.
A mázat a sonkára öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben egy órán át sütjük, közben háromszor meglocsoljuk a mázzal.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás sajtsaláta sonkával » Sonkás-hagymás szelet » Sonkás tojáslepény 1. » Sonkás kalács
» Csirekemellfilé sonkában » Húsvéti borkorcsolya » Húsvéti kalács (Kata-féle) » Húsvéti-tojás torta
» Tojásos, sonkás saláta » Citromos sonkás tészta » Sajtos penne sonkával » Húsvéti jégkrém
» Füstölt sonkás kanapé » Zöldborsós-sonkás muffin » Sonkás csirke » Húsvéti muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.