| Húsvéti bárányragu receptHúsételek Hozzávalók: 1,2 kg csont nélküli báránylapocka 2 újhagyma 6 kis fej lilahagyma 8 sárgarépa 1 nagy fej vajrépa fél kg zöldspárga 8 kisebb burgonya bazsalikom, kakukkfű 10 gerezd fokhagyma 0,5 dl olívaolaj 1 dl száraz fehérbor frissen őrölt bors só Elkészítés: A bárányhúst lehártyázom, kb. 1,5-2 cm-es kockákra vágom. Az olajat felforrósítom egy nagy serpenyőben, és két részletben megpirítom benne a húsdarabokat minden oldalról, így bezáródnak a pórusai. Amikor megpirultak a húskockák, lecsöpögtetem, kiszedem egy tányérra, szórok rá nagy szemű tengeri sót, és frissen őrölt borsot. A hagymát, a krumplit, a sárgarépát, a lilahagymát, az újhagymát és a vajrépát nem túl apróra felkockázom, a fokhagymát vékonyra szeletelem. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megpirítom a hagymákat, majd hozzáadom a sárgarépát, a vajrépát és a fokhagymát, a fűszereket. Az egészet kevergetve átpirítom. Amikor a zöldségek megpirultak, összekeverem a hússal és a krumplival, sütőtálba teszem az egészet. Meglocsolom a borral, kevés vízzel, és fóliával letakarva betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe. Egy óra elteltével hozzáadom a 2-3 centis darabokra vágott zöld spárgát és ezzel sütöm készre. Tanácsok: Zöldsalátával mennyei ünnepi ebéd. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |