Tutireceptek.hu fejléc

Csíkos diós kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
10 dkg cukor,
6 dkg vaj,
1 evk olaj,
2 tojás sárgája,
270 ml tej,
1 kk só,
650 g liszt,
2,5 kis mérő szárított élesztő,
(tészta program)

A töltelékhez:

4 evk darált dió,
1 citrom reszelt héja,
2 evk cukor,
3 dkg olvasztott margarin.

Elkészítés:
A kenyérsütővel elkészíttetem a tésztát.
Ha kész, 2 felé veszem, kinyújtom, megkenem a margarin felével, megszórom a darált diós cukor és a citromhéj felével, majd szorosan feltekerem.
A másik tésztával ugyan így teszek, majd mindkét tekercset hosszában félbe vágom.

Az így kapott 4 csíkot összefonom, és egy magas falú sütőformába teszem ( fontos hogy a kalács inkább felfelé keljen ne oldalra ), a maradék margarinnal megkenem.

30 perc kelesztés gőzben, majd sütés 200c-on, kb 30 percet. Rácson kihűtjük.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kalács U2 » Feketeerdei adventi kalács » Házi kürtőskalács » Hokkaido kalács
» Kalács(alap tészta) » Maradék kalácsból » Pudingos-tejfölös kalács » Csíkos csoki
» Kalács-rakás » MUFFIN-maradék kalácsból » Banános kalács » Pipikalács
» Hagyományos mézeskalács » Kalács (alaprecept) » Morva kalács » Méteres kalács (Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.