| Csíkos diós kalács receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1 evk olaj, 2 tojás sárgája, 270 ml tej, 1 kk só, 650 g liszt, 2,5 kis mérő szárított élesztő, (tészta program) A töltelékhez: 4 evk darált dió, 1 citrom reszelt héja, 2 evk cukor, 3 dkg olvasztott margarin. Elkészítés: A kenyérsütővel elkészíttetem a tésztát. Ha kész, 2 felé veszem, kinyújtom, megkenem a margarin felével, megszórom a darált diós cukor és a citromhéj felével, majd szorosan feltekerem. A másik tésztával ugyan így teszek, majd mindkét tekercset hosszában félbe vágom. Az így kapott 4 csíkot összefonom, és egy magas falú sütőformába teszem ( fontos hogy a kalács inkább felfelé keljen ne oldalra ), a maradék margarinnal megkenem. 30 perc kelesztés gőzben, majd sütés 200c-on, kb 30 percet. Rácson kihűtjük. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |