| Pipikalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 60 dkg liszt 1 cs. élesztő 2 tojássárgája 2 evőkanál olaj egy csipet só 1-2 evőkanál cukor tej szükség szerint szezámmag (el is maradhat) Elkészítés: Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, sóval, szükség szerint langyos tejjel, és alaposan bedagasztjuk. Mikor már egyenletes a tészta, akkor dagasztjuk bele az olajat, és kilisztezett edényben, a tetejét liszttel meghintve, langyos helyen kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztából kb alma nagyságú darabokat csipkedünk, rudakká formáljuk, majd egy hurkot teszünk rá. Az egyik végét belapítjuk, ez lesz a feje, és két mazsolát nyomunk bele, kész a szeme. A tojásfehérjével bekenjük, és szezámmagot szórunk rá. Egymástól távolabbra tesszük a tepsiben, és megsütjük. Ez a kelt tészta a gyerekek kedvence, a formája miatt. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |