| Cukrozott minikalácskák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 dkg élesztő 2,5 evőkanál tej 20 dkg kristálycukor 10 dkg vaj vagy sütőmargarin 1 csomag vaníliás cukor csipet só 1 adag reszelt citromhéj 4 db tojás 60 dkg rétesliszt 5 dkg barna cukor Elkészítés: Az élesztőt összekeverem a langyos tejjel és a cukorral, majd 15 percig állni hagyom. Eközben habosra keverem a vajat vagy sütőmargarint a vaníliás cukorral, sóval, citromhéjjal és 2 tojással. Apránként hozzáadom a lisztet, és az élesztős-cukros tejet is, majd foszlós, szakadós, és természetesen csomómentes tésztát gyúrok. Hosszú, vékony rudat formázok belőle, és körülbelül 20 cm-es darabokra vágom. A darabokat félbehajtom, két szárukat összesodrom. A kalácskák persze számtalan variációban fonhatók, ha a 20 centi nem elég hosszú a kívánt fonathoz, akkor nagyobb darabokat vágok a rúdból. A tetejét megkenem a maradék két tojássárgával, majd megszórom barna cukorral, (azért ajánlom a barna cukrot, mert a szemek a meleg hatására sem folynak össze). Kivajazott vagy kisütőmargarinozott sütőformába helyezem, és kb. 40 percig kelesztem. Közben 200 fokra 8 fokozat, gázsütőben 6-os, előmelegítem a sütőt, és a megkelt tésztát 20-25 percig sütöm. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |