Tutireceptek.hu fejléc

Almás kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 dkg vaj,
2 tojás,
10 dkg cukor,
20 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
késhegynyi fahéj,
tejföl,
50 dkg hámozott, 8 részre vágott alma

Elkészítés:
A vajat cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőporral kevert lisztet és annyi tejfölt, hogy sima tésztát kapjunk. Legvégén belekeverjük a fahéjat és a fehérjék kemény habját. Zsírozott s lisztezett formába tesszük, kirakjuk almával, behintjük cukorral, és 30percig sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács (Kata-féle) » Joghurtos-almás finomság » Olaszos-almás vadkacsamell » Hagyományos mézeskalács
» Adventi kalács » Almás pite Daka módra » Almás-kukoricás saláta » Almás, joghurtos muffin
» Almás céklasaláta 2 » Gyors fahéjas almás süti » Boci kalács » Mamám almás lepénye
» Mogyorós almás » Kalács és briós » Mesés almás-túrós » Fűszeres almás pite


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.