Tutireceptek.hu fejléc

Húsos pite recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott leveles (vajas) tészta
50 dkg darált hús (sertés, marha, szárnyas ilehet)
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis doboz sűrített paradicsompüré
1 tojás sárgája
pici olívaolaj
ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát 1 kanál olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst. Mikor megpirult, belekeverem a paradicsompürét és a fűszereket. Lehet olaszosan (oregánó, bazsalikom), vagy épp magyarosan fűszerezni.

A tésztát kiolvasztom, vékonyra kinyújtom. Egy nagyobb tállal kb. 20 cm-es korongokat szaggatok, és az egyik felére szép nagy húshalmokat teszek, összehajtom, és a széleit villával jól összenyomkodom. Megkenem a tojás sárgájával, és nem túl forró sütőben aranybarnára sütöm.

Elkészíthető kisebb adagokban is, akkor müzlistállal kell kiszaggatni és rövidebb ideig sütni!

Megjegyzés:
Vegetáriánosoknak zöldséges töltelékkel is nagyon finom!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött húsos kifli » Húsos hajdinakása » Húsos gombóc » Húsos zöldség jénaiban
» Húsos okroska » Sertéshúsos tekercs » Marhahúsos saláta » Amszterdami húsos metélt
» Húsos Batyuk » Spenótos-húsos finomság » Csirkehúsos rizottó » Magyaros húsos tekercs
» Kacsahúsos rizottó » Sertéshúsos rizibizi » Borjúhúsos-bableves » Hortobágyi húsos gombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.