| Húsos pite receptPizzák Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott leveles (vajas) tészta 50 dkg darált hús (sertés, marha, szárnyas ilehet) 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kis doboz sűrített paradicsompüré 1 tojás sárgája pici olívaolaj ízlés szerint fűszerek Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát 1 kanál olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst. Mikor megpirult, belekeverem a paradicsompürét és a fűszereket. Lehet olaszosan (oregánó, bazsalikom), vagy épp magyarosan fűszerezni. A tésztát kiolvasztom, vékonyra kinyújtom. Egy nagyobb tállal kb. 20 cm-es korongokat szaggatok, és az egyik felére szép nagy húshalmokat teszek, összehajtom, és a széleit villával jól összenyomkodom. Megkenem a tojás sárgájával, és nem túl forró sütőben aranybarnára sütöm. Elkészíthető kisebb adagokban is, akkor müzlistállal kell kiszaggatni és rövidebb ideig sütni! Megjegyzés: Vegetáriánosoknak zöldséges töltelékkel is nagyon finom! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: RLindi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |