Tutireceptek.hu fejléc

Amszterdami húsos metélt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
125 g tészta (szélesmetélt)
100 g sajt (reszelt)
300 g sertésszűz
50 g sonka
20 g vaj
125 ml főzőtejszín
50 ml alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
25 ml fehérbor (száraz)
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

Elkészítés:
Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.
A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztára elrendezzük.
A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük.
A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi húsos gombóc » Húsos, rakott padlizsán » Májas metélt » Sertéshúsos rizibizi
» Húsos karfiolpúp » Karalábés húsosfazék » Töltött húsos kifli » Hamis stiriai metélt
» Birkahúsos kukoricakása » Mákos-répás metélt » Forró húsos kifli » Húsos derelye
» Húsos tészta konzervből » Szőlős metélt 2. » Darált húsos tekercs » Húsos burgonyabomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.