| Amszterdami húsos metélt receptHúsételek Hozzávalók: 125 g tészta (szélesmetélt) 100 g sajt (reszelt) 300 g sertésszűz 50 g sonka 20 g vaj 125 ml főzőtejszín 50 ml alaplé só ízlés szerint bors ízlés szerint majoranna ízlés szerint 25 ml fehérbor (száraz) 1 ek vaj (a forma kikenéséhez) Elkészítés: Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztára elrendezzük. A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |