Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros húsos tekercs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
50 dkg sertéscomb,
2 fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
1 evőkanál édes-nemes pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 dl főzőtejszín,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,


Elkészítés:
A megmosott sertéscombról a hártyákat, apró zsíros részeket levágjuk, megmossuk, és paprikást készítünk belőle. A füstölt szalonnát felkockázzuk, és forró serpenyőben kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a megtisztított, apró kockákra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, és rátesszük a kisebb kockákra vágott húst. Többször megkevergetjük. Amikor megpuhult, behabarjuk tejszínnel és a tejföllel elkevert liszttel. Jól kiforraljuk. A húst apróra vagdaljuk, adunk hozzá kevés paprikás mártást, hogy pépes, kenhető állagú legyen. A réteslapot ügyesen kihajtogatjuk, és megkenjük langyosra melegített olajjal. A húsos tölteléket a réteslapra halmozzuk, és óvatosan feltekerjük. A tetejét vajjal megkenjük, és 180º C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, rézsútosan felszeleteljük. Kevés paprikamártást öntünk alá, a többit külön tálban kínáljuk.

Tanácsok:
Aki nem fogyaszt sertéshúst, szárnyasból is elkészítheti.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajttekercs mint előétel » Kacsahúsos rizottó » Húsos bőségtál » Rakott husos tészta
» Sertéshúsos tekercs » Almás tekercs » Répás sajttekercs » Karfiolos húsos tarhonya
» Húsos csicseriborsó » Tavaszi tekercs recept » Spagetti magyarosan » Sonkatekercs tormakrémmel
» Tengerész tekercs » Baconos-húsos koszorú » Darálthúsos alagút » Húsos lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.