| Húsos gombóc receptTésztafélék Hozzávalók: Fél kiló sertéshúsból pörkölt 1 kg burgonya 20-30 dkg liszt 1 tojás 1 kanál búzadara 1 kanál zsír só tejföl Elkészítés: A pörköltet ledaráljuk és kevés szafttal vagy tejföllel krémszerűvé keverjük. A krumlit kockára vágjuk és megfőzzük, leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást, 1 kanál búzadarát, és kevés zsiradékot. Gyorsan összegyúrjuk. Olyan tésztát csinálunk, mint a szilvásgombócnak, csak a gombóc közepébe a húsos töltelékből rakunk. Lobogó sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor van kész. A maradék pörköltszaftot behabarjuk. és a gombócok mellé tálaljuk. Ha kevésnek bizonyulna pörköltszaftunk, lehet kockával pótolni. A receptet beküldte: Mida8181 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |