| Húsos Batyuk receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: töltelékhez: 20 dkg darált hús só bors majoranna gyúrt tésztához: fél kg liszt 2 tojás víz só mártogatóshoz: 1 ek. ecet 2 ek. víz 1 cikk fokhagyma só bors Elkészítés: Tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és derelyemetszõvel kb. 5 cm átmérõjû köröket vágunk ki. Ezekbe töltjük a fûszeres darált húst. A köralakú tésztát félbehajtjuk, széleit kicsit megvizezzük és összetapasztjuk. Félhold alakú töltött batyukat kapunk. Kevés forró olajban egyik oldalukat pirosra sütjük, hozzáadunk 1 dl vizet, és fedõ alatt addig pároljuk, amíg a víz elfõ. A dippingbe mártogatva fogyasztjuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: vma Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |