| Darált húsos pizzatekercs receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 20 dkg búzaliszt+a nyújtáshoz 1/2 tasak sütőpor só 15 dkg zsírszegény túró 6 evőkanál tej (3,5%-os) 8 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db paradicsom 35 dkg darált marhahús 7,5 dkg reszelt kemény sajt 2 db tojás bors édes-nemes paprika kakukkfű 7 dkg paradicsompüré Elkészítés: 1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és 1/2 teáskanál sóval. Hozzáadjuk a túrót és a tejet, megöntözzük 6 evőkanál olívaolajjal, majd simára gyúrjuk. Folpackba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig. 2. Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a megmosott paradicsomot apróra kockázzuk. Hozzáadjuk a darált húst, összegyúrjuk a sajt felével és 1 db tojással, majd sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel ízesítjük. 3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és sütőpapírral leterítünk két tepsit. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a 2 evőkanál olívaolajjal kikevert paradicsompürével, majd a húsos masszával, és hosszában feltekerjük. A tekercset 2 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott csigákat a tepsikbe fektetjük. A tetejüket megkenjük az elkevert maradék tojással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül a csigákat az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 15 perc alatt. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |