Tutireceptek.hu fejléc

Darált húsos pizzatekercs recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
20 dkg búzaliszt+a nyújtáshoz
1/2 tasak sütőpor

15 dkg zsírszegény túró
6 evőkanál tej (3,5%-os)
8 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
35 dkg darált marhahús
7,5 dkg reszelt kemény sajt
2 db tojás
bors
édes-nemes paprika
kakukkfű
7 dkg paradicsompüré

Elkészítés:
1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és 1/2 teáskanál sóval. Hozzáadjuk a túrót és a tejet, megöntözzük 6 evőkanál olívaolajjal, majd simára gyúrjuk. Folpackba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig.

2. Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a megmosott paradicsomot apróra kockázzuk. Hozzáadjuk a darált húst, összegyúrjuk a sajt felével és 1 db tojással, majd sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel ízesítjük.

3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és sütőpapírral leterítünk két tepsit.
A tésztát lisztezett felületen kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a 2 evőkanál olívaolajjal kikevert paradicsompürével, majd a húsos masszával, és hosszában feltekerjük. A tekercset 2 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott csigákat a tepsikbe fektetjük. A tetejüket megkenjük az elkevert maradék tojással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül a csigákat az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 15 perc alatt.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos karfiolpúp » Húsos tészta osztrák módra » Húsos cukkinilepény » Zöldséges húsos tészta
» Húsleves - Darált húsból » Darált húsos tekercs » Csirkehúsos torta » Darálthús leves
» Sajtos darált hús rántva » Húsos pirog » Húsos texasi burgonya » Húsos töltött burgonya
» Nokedlis darálthús » Húsos tészta » Csirkehúsos gombás fasírt » Húsos malackák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.