| Húsos-zöldséges tarhonya receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 25 dkg sovány sertéslapocka, 1 csokor leveszöldség, 4 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só. Elkészítés: Egy evőkanál felforrósított olajon megpirítom a tarhonyát, közben kevergetem. Ha már szépen, egyenletesen megpirult és világosbarna, térfogatának megfelelően dupla mennyiségű vízzel feltöltöm, és gyengén megsózom. Fedő alatt, kis lángon addig párolom, amíg a levét mind beszívja. Közben a megmaradt olajon megfonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és megsózom. Két evőkanál vizet ráöntök, majd visszateszem a tűzre. A kis kockákra vágott húst ráteszem, és folyamatos kevergetés közben fehéredésig pirítom. Ezután hozzáadom a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott zöldséget, és együtt pirítom tovább néhány percig. Végül annyi vizet öntök rá, amennyi szűken ellepi, beleteszem a megmosott, kicsumázott és karikákra vágott zöldpaprikát, meg az ugyancsak felszeletelt paradicsomot. Megborsozom. Fedő alatt, kis lángon, időnként megkeverve, puhára párolom. A már puha húshoz hozzáadom a tarhonyát, jól összekeverem, majd az előmelegített, forró sütőbe tolom. Fedő alatt ismételten addig párolom, amíg a tarhonya az összes húslevet is beszívja. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |