| Húsos derelye receptHúsételek Hozzávalók: 30dkg marhahúshos 10dkg vöröshagyma olaj a sütéshez 20dkg liszt 1tojás 4dl joghurt só bors fokhagyma zöldpetrezselyem ízlés szerint. Elkészítés: Egy széles tálba lisztet teszünk, hozzáadjuk a sót, tojást, kevés vizet, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Ezt 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy pohárral 5-6cm átmérőjű karikákat szaggatunk, s kissé meglisztezzük ezeket. A húst ledaráljuk a vöröshagymával, megsózzuk, hozzátesszük a borsot, a petrezselymet, s serpenyőben megsütjük. A tésztakarikákra kis húshalmokat teszünk, a tészta széleit úgy nyomkodjuk, hogy a közepén kilátszódjon a hús. Az így előkészített derelyét lábasba helyezzük, leöntjük erőlevessel, lassú tűzön főzzük. A derelyéket szűrőkanállal kivesszük, lecsurgatjuk, majd a serpenyőben, forró olajban aranysárgára sütjük. A Boranit forrón tálaljuk, a fokhagymás joghurtot külön adjuk hozzá. A receptet beküldte: syl33 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |