| Rakott túrós derelye receptTésztafélék Hozzávalók: 1 csomag (600 gr) mirelit túrós derelye 1 kis fonott kalács 1 konzerv őszibarack 1 nagy alma 5 dkg vaj 5 dl tej csipet só 1 evőkanál cukor 2 evőkanál porcukor a tál kikenéséhez vaj tetejére zsemlemorzsa Elkészítés: A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és megpirítjuk. A befőtt őszibarackokat lecsöpögtetjük, és a meghámozott almával együtt felszeleteljük. Ezután a derelyét forró vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és egy tűzálló tálban a felolvasztott vajban átforgatjuk. A vajas derelye felét egy másik tálba szedjük, a visszamaradt derelyére pedig porcukrot szórunk, és erre néhány szelet őszibarackot meg almát rakunk.Kalácsszeletekkel beborítjuk, és néhány kanál cukros tejjel meglocsoljuk. Erre ismét gyümölcsöt, majd tejjel meglocsolt kalácsot, újra gyümölcsöt és végül a maradék derelyét rétegezzük. Tetejét pirított zsemlemorzsával megszórjuk és sütőben szép pirosra sütjük. Tanácsok: A hozzávalók mennyiségétől el lehet tekinteni, akár maradékok felhasználására is alkalmas ez az étel. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |